Vi bryr oss om miljön

Vår verksamhet ska belasta miljön så lite som möjligt. Vi strävar alltid efter att inte förbruka mer energi och arbetsmaterial än nödvändigt samt att anlita leverantörer som tar sitt miljöansvar. Vårt aktiva arbete för en bättre miljö omfattar bland annat återvinning, källsortering, inköp av svanmärkta och ekologiska produkter, dubbelsidig kopiering och återanvändning av papper, anlitande av cykelbud samt, inte minst, miljökrav på våra leverantörer.  Men vi nöjer oss inte – vi försöker hela tiden hitta nya vägar för att utveckla vårt miljöarbete.

…och våra medmänniskor

Sedan 2007 är vi faddrar för tre barn i Deltaområdet i Nigeria genom ActionAid. ActionAid hjälper bland annat fattiga familjer att bygga upp ett hållbart sätt att försörja sig på.

Våra tre fadderbarn heter Francis Oghenemohwo Onovughakpo (född 2005), Pius Payo Julius (född 2006) och Destiny (född 2007). I de fattiga byarna där barnen bor är rent vatten, utbildning, hygien, hälsovård och näringsrik kost få förunnat.

Varje jul köper vi ”julklappar mot fattigdom” genom samma organisation. Vi har bland annat köpt fotbollar, getter, en flicktoalett, en bikupa och en bybarnmorska.

Förutom fadderbarn och julklappar mot fattigdom stödjer vi ECPAT, som arbetar mot barnsexhandel, vid inköp av kontorsmaterial. Dessutom köper vi välgörenhetsfrimärken, som kostar en krona mer per frimärke, vars överskott går till Cancerfonden alternativt Rädda barnen.

Hurra!   Besöksadress: Bågljusvägen 3 | Postadress: 112 19 Stockholm | Telefon: 070-751 69 30‬ | Cookies