Välbesökt segelfartygsfest i Stockholm

The Tall Ships’ Races besök i Stockholm den 27–30 juli blev en succé. Längs Skeppsbron, Stadsgården och Skeppsholmen låg skonare, skonerter, briggar och många andra fartyg uppradade. Uppskattningsvis kom över 1 miljon besökare för att strosa längs kajerna, kliva ombord på fartygen, njuta av underhållning, mat och dryck, se parader, fyrverkeri och inte minst fartygens ankomst och avsegling.

I årets seglingstävling deltog inte mindre än 116 skolfartyg från ett 30-tal länder. Tävlingen handlar inte bara om att komma först i mål – det mest prestigefulla priset tilldelas det fartyg som visat mest kamratanda. Startskotten för den sista delsträckan mellan Sandhamn och polska Szczecin gick på förmiddagen den 31 juli.

Välbesökt var även Stockholms Hamnars tält mitt på Skeppsbron. Stockholms Hamnar ansvarade på uppdrag av Stockholms stad för det lyckade arrangemanget. Som huvudbyrå för Stockholms Hamnar har Hurra! sedan i vintras arbetat med olika uppdrag som har anknytning till segelfartygsfesten.

Våra annonser figurerade flitigt i ett flertal tidningar, medan affischerna syntes i Stockholms busskurer under våren och försommaren. I samband med båtmässan Allt om sjön i våras skapade vi en mässmonter samt material med syfte att rekrytera personal till The Tall Ships’ Races. Veporna, flaggorna och informationskartorna som prydde stan under juli undgick få. Material och handböcker till besättningar och kaptener på alla fartyg har tagits fram. Under själva evenemanget fanns Hurra!-producerade broschyrer, vykort och skyltar som informerade om hamnens verksamhet i Stockholms Hamnars tält samt en frågetävling med tävlingsfolder och frågestolpar längs kajen.

Nu ser vi fram emot nästa gång The Tall Ships’ Races besöker Östersjön och Stockholm. Under tiden löper vårt goda samarbete med Stockholms Hamnar vidare med andra spännande projekt.

Tall Ships' Races –  broshyrer och foldrar

Tall Ships' Races –  annonser

Tall Ships' Races –  vepor och flaggor

Hurra!   Besöksadress: Bågljusvägen 3 | Postadress: 112 19 Stockholm | Telefon: 070-751 69 30‬ | Cookies