Monterlösning för logistikmässa i München

Stockholms Hamnars monter i logistikmässan i München

Den 5 till 8 maj medverkade Stockholms Hamnar på mässan Transport Logistic i München. Hurra! skapade monterkonceptet ”Ports of Stockholm – for a greater future” för att visa hur Stockholms Hamnar möter framtiden med ökad kapacitet och hållbarhet.

Stockholms Hamnar medverkade för första gången på en stor internationell transport- och logistikmässa. Utgångspunkten var att visa upp en hamn som satsar på framtiden och har kapacitet att ta emot framtidens allt större fartyg, både längd- och djupmässigt. Stockholms Hamnar är en av de mest proaktiva hamnarna i Östersjön med utbyggnader och moderniseringar i alla sina tre hamnar – Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Vår uppgift var att visualisera detta och skapa en trevlig monter för information och samtal – helst med en svensk touch!

Mitt i montern placerade vi ett podium med en karta. Här kunde besökarna, med hjälp av vår augmented reality-lösning och den tillhörande appen PORTSin3D, uppleva hur hamnarna i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn har utvecklats, från igår till i morgon, i 3D.

Markörkort baksida

portsin3d-icon

Pröva själv genom att ladda ner appen för iOS eller Android, och använd appen på bilden här ovan.

 

Hamnarnas strategiska läge markerades på kartan med en gigantisk ”knappnål” som syntes på långt håll och drog blickarna till sig. Vi tog fram monterväggar med bild- och textlösningar, inbjudan, annonser, banners samt ett markörkort med karta för att sprida budskapet om ”Ports of Stockholm – for a greater future” och ge fler möjlighet att se hamnarna växa fram i 3D – även efter mässans slut. I montern bjöds även på Swedish fika – kaffe och dagsfärska kanelbullar.

Stockholms Hamnars monter i logistikmässan i München

Sammantaget ansvarade Hurra! för konceptutveckling och kreativa lösningar av text och bild, grafisk form och originalproduktion, copywriting, projekt- och produktionsledning inklusive en lång rad leverantörskontakter i Sverige och Tyskland samt övrig hantering. Självklart fanns vi på plats i München för att ansvara för montering och demontering samt se till att allt flöt enligt plan – inte minst att de nybakade kanelbullarna fanns på plats!

Gott om besökare lockades till montern, många appar laddades ned, kontakter knöts och Stockholms Hamnar var mycket nöjda med resultatet.

Transport Logistic är den internationellt ledande mässan i transportsektorn. Mässan hålls i München vartannat år. I år deltog över 2 00 utställare och 52 000 besökare.

Hurra!   Besöksadress: Bågljusvägen 3 | Postadress: 112 19 Stockholm | Telefon: 070-751 69 30‬ | Cookies