Hurra! Där gick startskottet för Stockholm Norvik Hamn!

Startskottet för Norvik HamnStartskottet för Norvik HamnStartskottet för Norvik HamnStartskottet för Norvik HamnStartskottet för Norvik Hamn

Den 16 september, i strålande solsken, invigdes bygget av Stockholm Norvik Hamn och Norvik logistik- och företagspark på Norvikudden, strax norr om Nynäshamn. Omkring 1000 personer kom för att fira startskottet, vilket var långt fler än väntat.

På plats fanns flera talare och tält med utställningsstationer. Här kunde besökarna få information om bakgrunden till den nya godshamnen, hur hamnen byggs och vad den kommer att erbjuda. Från en utsiktsplats kunde man blicka ut över området och med hjälp av Augmented Reality-teknik (AR) uppleva den framtida hamnen. Även NCC medverkade för att presentera logistik- och företagsparken som de bygger i anslutning till godshamnen. Bland annat en drönare som filmade området från ovan och sände live i sitt tält. Givetvis bjöds besökarna även på mat och dryck.

Hurra! ansvarade för grafisk formgivning och framtagning av innehåll till alla utställningsstationer – 42 skyltar, 20 vepor samt flaggor, jackor, pikétröjor och namnbrickor till personalen. Utöver detta producerade vi annons och trycksaker. Vårt uppdrag omfattade även att bygga upp alla stationer med innehåll inför eventet och att under eventets gång se till att allt fungerade. Arbetet skedde i nära samarbete med Stockholms Hamnar och Robot Event.

Byggtiden beräknas till tre år – de första fartygen väntas anlöpa hamnen 2019.

Hurra!   Besöksadress: Bågljusvägen 3 | Postadress: 112 19 Stockholm | Telefon: 070-751 69 30‬ | Cookies